Korjaustöiden suunnittelu

Conditio suunnittelee tarvittavat korjaustyöt ammattitaidolla ja viimeisintä materiaalitietoa soveltaen. Korjaussuunnittelussa tärkeintä on oikeiden korjaustapojen ja -materiaalien valitseminen kuhunkin kohteeseen sekä korjaustarpeeseen. Hyvä suunnittelija tuntee eri korjausvaihtoehtojen kustannukset ja toisaalta arvioidun käyttöiän. Tällöin tilaajan on helpompaa valita oikea korjausvaihtoehto. 

Korjaussuunnittelu on erittäin keskeinen osa koko rakennusprojektissa. Mielestämme on kuitenkin myös erittäin tärkeää, että suunnittelija tekee kuntotutkimuksia sekä se että kuntotutkija tekee suunnittelua. Näin saadaan tutkimuksissa hankittua kokemusta siirrettyä suunnitelmiin ja päinvastoin.

Korjaussuunnittelussa on tärkeää hyödyntää myös rakennuttamis- ja valvontahankkeista saatavat tiedot töiden toteutettavuudesta.

Vaikka oma joukkuemme käsittää vain rakennepuolen suunnittelijoita, meillä on ARK-, LVI- ja S-suunnittelun yhteistyökumpparit, joiden kanssa yhteistyötä tehden voimme suunnitella hyvinkin monialaisia hankkeita ja tällaisia ovat olleet mm.

  • julkisivu yms. rakennuksen ulkovaipan korjaushankkeet sisältäen ARK- ja S-suunnittelun
  • vesikattohankkeet sisältäen IV-suunnittelun
  • yms.

 

Lisäksi palveluistamme löytyvät suunnittelun tukipalveluina:

  • haitta-ainetutkimukset
  • rakennuskonservaattorin tekemät väriselvitykset yms.